Lay flat hose/pipe

لی فلت چیست؟

نوعی از لوله/شلنگ با ضخامت پایین می باشد که هنگام خالی بودن از آب به شکل مسطح و نواری است و قابل جمع آوری بصورت رول های نواری شکل می باشند. ضخامت جداره این لوله ها حدود 1 الی 3 میلیمتر می باشد و بصورت تک لایه، دولایه و سه لایه (دو لایه پلیمر + یک لایه نخ) تولید می شوند.

به طور کلی بهترین نام برای این نوع از لوله های مدرن لوله تاشو می باشد.

اینفوگرافیک انواع لوله های تاشو:

 

  • کاربرد لوله تاشو در ایران محدود به تجهیزات کشاورزی و آتشنشانی است. اما اگر بخواهیم کاربرد کلی لوله های تاشو در جهان را ذکر کنیم می توان موارد زیر را نام برد:
  • صنایع ساختمانی
  • صنایع معدنی
  • صنایع صنعتی
  • صنایع کشاورزی
  • خدمات دریایی
  • تخلیه آب استخرها و مخازن آب

بیشتر بخوانید: لوله پلی اتیلن در مشهد

 

سالیان درازی است که لوله های تاشو در ایران بکاربرده می شوند، اکثر این نوع لوله را با نام شلنگ آتشنشانی می شناسیم. هم اکنون که این نوع از لوله های نواری با کاربرد انتقال آب و قابلیت جمع آوری ساده و سریع در صنعت کشاورزی رونق پیدا کرده نام های متنوع و جدیدی را می شنویم. متاسفانه به علت نبود استاندارد معین و تدوین شده ای برای این لوله ها، هنوز نام جامع و مشخصی نداریم. به طور کلی لوله های تاشو با نام های زیر در مناطق مختلف ایران شناخته شده است:

  • لی فلت
  • لوله نخدار
  • لوله بارانی
  • لوله دریچه دار
  • هیدروفیکس
  • لوله هیدروگیت و …

اگر به دنبال اطلاعات جامع و کامل در مورد انواع لوله های تاشو هستید، به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید. لازم به ذکر است این مقاله توسط تیم تخصصی سایت HKdrip.com متشکل از گروه مهندسین کشاورزی، تولید کنندگان با تجربه لوله و اتصالات کشاورزی و همچنین دیگر دوستان تولید کننده تجهیزات آبیاری کشاورزی در کشورهای چین، ترکیه و هند تهیه و تدوین شده است.

انواع لوله های تاشو:

لوله های تاشو به دو نوع کلی لوله تاشو نخدار و لوله تاشو بدون نخ تقسیم بندی می گردد.

1) لوله تاشو نخدار:

لوله های تاشو نخدار در زبان انگلیسی به Lay flat hose و یا Lay flat pipe شناخته می شوند. تولید لوله نخدار بصورت ترکیب سه لایه، شامل دو لایه مواد پلیمری و یک لایه نخ می باشد.

لوله های نخدار و یا همان لی فلت قابل تولید با کیفیت های مختلف و با ضخامت 1 الی 3 میلیمتر می باشد.

عمر لی فلت (لوله نخدار):

عمر و دوام لی فلت وابسته به کیفیت مواد اولیه پلیمری و کیفیت الیاف نخ پلی استر و نوع بافت نخ ها می باشد. یک لی فلت خوب علاوه بر قابلیت تحمل فشار آب حداقل طی مدت 8 ساعت متوالی، در برابر سایش نیز باید مقاوم باشد. لی فلت خوب نباید بر اثر کشیدگی روی سطح زمین دچار ساییدگی شود و سوراخ بر روی آن ایجاد شود.

 

دسته بندی لی فلت بر اساس نوع مواد اولیه پلیمری:

لی فلت پی وی سی (PVC): این نوع از لوله نخدار با مواد اولیه پی وی سی به همراه نخ پلی استر تولید می شود.

لی فلت پلی اتیلن (PE): این نوع از لوله نخدار با مواد اولیه پلی اتیلن سبک به همراه نخ پلی استر تولید می شود.

لی فلت پلی یورتان (PU): این کیفیت در ایران تولید نمی شود.

برای مشاهده قیمت لوله نخدار لی فلت اینجا کلیک نمایید.

برای لیست قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن در سال 1402 ایـنجـا را لمس کنید.

برای لیست قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن در سال 1403 ایـنجـا را لمس کنید.

برای خرید لوله نخدار لی فلت اینجا کلیک نمایید.

 

دسته بندی لی فلت بر اساس کیفیت:

لی فلت در سه رده اقتصادی (رنگ آبی)، رده استاندارد (رنگ قرمز) و رده فشار قوی (رنگ زرد) تولید می شود.

لی فلت های اقتصادی عملکردی عالی در زمین های مسطح دارند. اولین هدف از تولید لوله لی فلت اقتصادی قیمت ارزان این لوله ها می باشد. فشار کاری لی فلت اقتصادی 2 الی 3 بار می باشد.

لی فلت های استاندارد مناسب برای آبیاری تحت فشار قطره ای و بارانی با فشار 4 الی 6 بار می باشند. از این کیفیت می توان به به عنوان خط اصلی آبیاری و کلکتور تقسیم آب استفاده کرد. نوع خاصی از شلنگ های لی فلت تولید می شود که دارای خروجی های از پیش تعیین شده برای انشعابات نوار تیپ و لوله 16 می باشد، سایز این خروجی 1/2 اینچ است و از فاصله 70 سانتیمتر تا 2 متر متغیر می باشد، در این بخش می توانید فیلم لی فلت های مدرن موسوم به نت فلت (Net flat) را مشاهده کنید، اگر به دنبال ارتقای سطح دانش خود در بخش آبیاری کشاورزی هستید توصیه می کنیم کلیپ زیر را تا انتها تماشا کنید و لذت ببرید:

لی فلت تحت فشار که معولا به رنگ زرد تولید می شود مناسب برای خطوط فشار قوی با فشار کاری 6 الی 12 بار و زمین های شیبدار است. شلنگ های آتش نشانی از نوع لی فلت فشار قوی می باشد.

نکته مهم برای خرید لی فلت و هیدروفلوم: فشار کاری با فشار ترکیدگی متفاوت است، هنگام خرید لوله لی فلت به این مورد دقت کنید.

2) لوله تاشو بدون نخ

این نوع از لوله های تاشو به هیدروفلوم و یا لوله دریچه دار شناخته می شوند. هیدروفلوم کاملا شبیه لی فلت است با این تفاوت که لایه نخ وجود ندارد. لوله های دریچه دار یا همان هیدروفلوم بصورت تک لایه و دو لایه با رنگ مشکی تولید می شوند. مواد اولیه هیدروفلوم پلی اتیلن سبک است و به دو نوع لوله تاشو ساده و لوله تاشو خط دار تقسیم می گردد.

لوله تاشو ساده: این نوع هیدروفلوم قابلیت تحمل فشار ندارند و مناسب انتقال آب ثقلی می باشند. به زبان ساده تر کشاورزان برای جلوگیری از هدر رفت آب در جوی آب می توانند از هیدروفلوم ساده استفاده نمایند. همچنین هیدروفلوم قابلیت نصب دریچه را دارد، از این جهت به لوله دریچه دار نیز معروف می باشد. کشاورزان در مناطقی که کمبود آب ندارند و زمین های خود را بصورت غرقابی آبیاری می کنند می توانند برای مسیرهای عبور آب از لوله هیدروفلوم استفاده نمایند. توجه کنید لوله های تاشو ساده را نباید بصورت مستقیم به لوله چاه موتور متصل کرد چون باعث ترکیدگی لوله می شود، در این مواقع مطابق تصویر زیر، آب خروجی از لوله چاه موتور را به یک بشکه و یامخزن کوچک آب هدایت کنید، سپس یک لوله خروجی در قسمت پایین بشکه متناسب با سایز هیدروفلوم نصب کنید، اکنون لوله هیدروفلوم را به خروجی لوله بشکه متصل کنید و از آبیاری زمین خود بدون هدر رفت آب لذت ببرید.

برای مشاهده قیمت و خرید لوله تاشو اینجا کلیک نمایید.

برای لیست قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن در سال 1402 ایـنجـا را لمس کنید.

لوله تاشو خط دار: این نوع هیدروفلوم مناسب برای خطوط اصلی آبیاری با حداکثر فشار 2 بار می باشد. می توان با استفاده از شیر لی فلت قطره ای، انشعابات نوار تیپ را به لوله تاشو خط دار متصل کرد. به منظور این کار ابتدا با پانچر لی فلت لوله را سوراخ میکنیم، سپس شیر لی فلت را در قسمت پانچ شده نصب می کنیم. برای خرید پانچر لی فلت به نزدیک ترین فروشگاه لوله و لوازم کشاورزی شهر خود مراجعه نمایید.

برای مشاهده قیمت لوله تاشو هیدروفلوم  اینجا کلیک نمایید.

برای لیست قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن در سال 1402 ایـنجـا را لمس کنید.

برای خرید لوله تاشو هیدروفلوم اینجا کلیک نمایید.