آبیاری قطره ای به زبان ساده

می خواهیم در این مقاله آبیاری قطره ای را به زبانی ساده و قابل درک برای شما مخاطبین عزیز توضیح دهیم, امید است مفید واقع شود.

تامین آب مورد نیاز گیاه بصورت مکانیزه را آبیاری قطره ای می گوییم

 

توجه داشته باشید در تعریف فوق عبارت ((تامین آب مورد نیاز)) از بقیه اجزای جمله مهم تر می باشد.

در سال های اخیر با توجه به کمبود منابع آبی و روانتر شدن کار کشاورزی، اجرای سیستم های آبیاری به سرعت در حال گسترش است, اما متاسفانه مشاهده می شود تعداد نیروی انسانی که در این زمینه مشغول به مشاوره هستند و یا کار اجرایی را به عهده دارند فاقد تخصص و مهارت لازم اند. در نتیجه باعث تحمیل خسارات فراوان به کشاورزان می شوند و نارضایتی آنان را در پی دارد.

در اینگونه پروژه ها معمولا دو عامل عمده سبب نارضایتی کشاورزان می شود:

1- برآورده نشدن انتظارات کشاورز پس از اجرای سیستم آبیاری:

در این عامل بلافاصله بعد از اجرای سیستم آبیاری قطره ای کشاورز انتظارات خود را انجام نشده می بیند و حتی در مواردی آبیاری به شیوه سنتی را ارجح به آبیاری قطره ای می داند, از جمله عوامل نارضایتی می توان به عدم یکنواختی توزیع آب در مزرعه و همچنین کاهش باردهی درختان نسبت به دوره های گذشته اشاره کرد, که پس از مدتی تعداد قابل توجهی از درختان دچار تنش آبی شده و در نهایت خشک می شوند.

2- تحمیل هزینه های گزاف و غیر ضرور به کشاورز برای اجرای پروژه های آبیاری:

در این عامل پس از اتمام مراحل پروژه بصورت کامل و اصولی, نیاز آبی گیاه بصورت کامل تامین می شود, در نتیجه باعث افزایش بهره وری و طبعا افزایش تولید محصول می شود. اما پس از سپری شدن مدت زمانی کوتاه کشاورز به این نتیجه می رسد که میتوانسته پروژه آبیاری قطره ای خود را با هزینه 20 الی 50 درصد کمتر انجام دهد و با سرمایه گذاری کمتر به نتایج کنونی خود برسد.

در پایان

فهرستی از نکات مهم وکاربردی برای شما گرداوری کرده ایم که با پاسخ به این سئوالات میتوانید کارایی سیستم آبیاری خود را بسنجید, در ضمن اگر قصد اجرای سیستم آبیاری دارید توجه به نکات زیر می تواند شما را به کسب نتایج بهتر هدایت کند:

1- عمر مفید لوازم مصرفی چند سال است؟

2- یکنواختی رطوبت در سطح زمین چگونه است؟

3- آیا هر گیاه با توجه به سن و نیاز خود آب دریافت می کند؟

4- برق مورد نیاز سیستم چقدر است؟

5- بعد از چه مدت زمانی قطره چکان ها یا لوله ها بخاطر رسوبات مسدود می شوند؟

6- شخم زدن زمین در زمان لازم چگونه انجام می شود؟

7- در صورت افت دما و یا باد شدید خسارات احتمالی به سیستم چقدر است؟

8- پس از اجرای سیستم هزینه نگهداری سالیانه آن چقدر است؟

9- آیا منبع ذخیره آب برای سیستم وجود دارد؟

10- آیا رشد علف های هرز متوقف می شود؟

11- آیا امکان تزریق کود محلول وجود دارد؟

12- امنیت لوله, اتصالات, شیرفلکه, پمپ آب, فیلتراسیون و … در مقابل سرقت چگونه است؟

13- آیا برای استفاده از سیستم آبیاری آموزش های لازم را فرا گرفته اید یا در صورت بروز هرگونه مشکل باید با مجری پروژه در ارتباط باشید؟

14- آیا این امکان وجود دارد که با هزینه کمتر برای سیستم عینا همان نتایج مطلوب را بدست آورید؟ به عنوان مثال بجای خرید لوله فشار قوی، لوله ای با فشار و قیمت مناسب تر از بازار تهیه نمایید؟

15- میزان صرفه جویی در مصرف آب و نیروی انسانی چقدر است؟

16- در هنگام برداشت افزایش محصول شما چقدر می باشد؟

با بیش از پانزده سال سابقه در خدمت شما هستیم. برای هرگونه سئوال و یا مشاوره رایگان تجهیزات آبیاری، ماشین آلات کشاورزی، سم و کود از قسمت انجمن آبیاری پرسش خود را مطرح کنید، جوابگوی شما خواهیم بود. تیم تخصصی صنایع کشاورزی هژبری و کریمی متشکل از مهندسین، کشاورزان و تولیدکنندگان باتجربه در خدمت شما هستند.